okReSky3

Víkendový plán s RS3-kou bol jednoduchý. Dve autá a okolo 500 okreskových kilometrov, silno inšpirovaných druhou kapitolou úplne prvej knihy OKRESKY. Ale viete, ako to dopadne, keď si niečo naplánujete. Väčšinou úplne inak. Z dvoch áut sa stali štyri a počet ľudí sa tiež zvýšil. Jediné, čo zostalo, bola trasa. Prvá etapa nás cez Ilavu, Zliechov, Budiš a Harmanec priviedla na raňajkový spot v Banskej Bystrici, kde sa okrem dobrej kávy podávala aj prvá porcia 100-oktánu.

Ďalší prejazdový bod - Čertovica privítal náš malý spolok priaznivcov plynulej jazdy začínajúcou dažďovou prehánkou, ktorá napriek našim zbožným prianiam zvyšovala svoju intenzitu až po Štrbské Pleso. Tam, na dobre ukrytom parkovisku a za normálnych okolností s perfektným výhľadom, naše očakávania splnené neboli a tak sme išli hľadať ďalej pokračujúc po 537-čke.

Čo neposkytli upršané Tatry, doplnil Ružomberok, kde sme po obhliadke najnovšieho diela tímu Andreasa Preuningera rozpustili náš "Drive Before Breakfast Club™".

Pre mňa to však v žiadnom prípade neznamenalo koniec. V mojej nenažranosti som si totižto naordinoval epický záver dňa, začínajúci odbočkou na Krpeľany a následným panoramatickým pokračovaním popod Veľkú Fatru. Dnes už ikonický päťvalec ubral z ladne znejúcich decibelov až pri Blatnici, kde som môjho nepriehľadnuteľného spoločníka nasmeroval doprava naprieč Turcom do našej druhej Fatry.

Tej Malej, kde jazda pokračovala cez atmosférické Vrícko, večne sfrézované Fačkovské sedlo a malebné Čičmany, plynulo ďalej priam rytmickou Zliechovskou dolinou, až k vyhliadke nad Hornou Porubou, kde som si doprial krátku zastávku pre dojazdom domov.

Všetkým zúčastneným ďakujem za super jazdu a teším sa na ďalšie spoločné kilometre.






Previous
Previous

Liptovská Lúžna - Partizánska Ľupča

Next
Next

Uloža - Brutovce